112-es baki a Barátok Köztben?

2008.09.02-i (keddi) két rész valamelyikében volt, hogy Kinga talált egy mobiltelefont, de az PIN kódot kért, így ott hagyta, de "szerencsére" meglátott egy telefonfülkét. Azt hittem ott majd az apró lesz a gondja, de nem, ott a kagyló és a készülék között volt, vagyis pont az, hogy nem volt összeköttetés. De milyen jó, hogy ikerfülkével volt dolga, a másikkal semmi probléma nem volt, simán tudta tárcsázni (még 20-as se kellett) a 112-t, és ez nagyon fontos, a 112-t (és nem a Gézukáját vagy mit tudom én kit)! Amit a mobilról is hívhatott volna, amikor kéri a PIN kódot! De szegényke annyira "szőke", hogy ő ezt nem tudta. Most mondhatnánk, hogy olyan pánikban volt, de saját tapasztalatom az, hogy olyankor sokkal jobban vágja az ember az ilyen dolgokat. Szóval ez a 112 egy egységes, európai segélyhívó szám, amit így is lehet hívni, vagyis úgy, hogy a PIN kód helyett a 112-t írja be valaki és a hívás gombot megnyomja. Sőt, még SIM kártya se kell hozzá, bár ez pár országból már nem lehetséges.

A szándékosan félrevezető riasztások magas száma miatt Belgium, Ciprus, az Egyesült Királyság, Franciaország és Szlovénia úgy határozott, hogy
SIM-kártya nélküli mobiltelefonokról nem teszi lehetővé a 112-es szám hívását.

Nem azért írom ezt a bejegyzést, hogy mostantól mindenki ezzel szórakozzon, sőt,

Ne tegye le a telefont, ha rájön, hogy tévedésből a 112-t hívta!
Mondja el a diszpécsernek, hogy minden rendben, ellenkező esetben ugyanis elképzelhető, hogy a szám azonosítása révén a központ segítséget küld ki a helyszínre ellenőrizni, nincs-e probléma.

Szóval csak az bosszant, hogy egy ilyen nézett sorozatban, ilyen rosszul oldották meg ezt a jelenetet, főleg forgatókönyvileg. Vagy ki kellett volna belőle ezt hagyni, vagy pont azt szemléltetni, hogy PIN kód hiányában is lehet a 112-es segélyhívót tárcsázni. ORTT ilyenekre nem figyel?

Forrás: http://ec.europa.eu/information_society/activities/112/docs/112_hu.pdf